úterý 18. srpna 2020

Algarve - mys svatého Vavřince

 Ráno na snídani chyběly toustíky se žampiony. Tak mi to chybělo, že jsem se chtěla jít poptat, kde že jsou. Ale Vandu popadlo výukové okénko."Jak bys to tedy řekla" a "to bys to řekla úplně špatně"plus čtyři verze jak to vyjádřit správně...až jsem ji poslala ptát se místo mne. Přišla s tím, že paní už během výuky slyšela slovo houby tolikrát, že toustíky vyrábí a že s její znalostí angličtiny bysme si skvěle rozuměly. Je radost mít takovou dceru.

Snesly jsme kufr z druhého patra do auta a vyjely směr západ. Cílem je mys svatého Vavřince - místo, kam nejvíc to jde dojet. Byly jsme tam asi za hodinu. Prohlédly si pevnost, útesy padající do moře a vyrazily se ubytovat. Ubytování zavřené, ale na telefonu paní vysvětluje, že máme tak hodinu a půl počkat, že zatím uklízí.OK, jdeme na kafe. Vanda má i hlad a objevuje, že mají vegetariánský hamburger.

Ve tři hodiny už zase stepujeme před domem.Přichází paní a my se ubytováváme. Ještě ji nutíme najít talíř a příbory, abysme mohly snídat a spokojeně na chvíli padáme na postel. Vanda z toho usíná, já se jdu tedy projít sama. V dosahu jsou dvě pláže. Jedna u přístavu, malinká, která mne moc nezaujala. Druhá na druhé straně od našeho nového domu. Ta je větší a vypadá příjemně. Cestou po pláži zjišťuju, jak moc ledová je voda. Přemýšlím, co teď. Čtyři noci tady mne moc nadšením nenaplňují. Pokoj neskýtá moc možností se nasnídat, je tu rychlovarná konvice, ale to je tak všechno. Městečko je roztažené a nevypadá moc mile přímořsky, tak jak bych od pobřežního městečka čekala. Drsný opuštěný konec světa spíš. Zvažuji, zda neodjet dřív. Cena za čtyři noci nebyla vysoká a i když se paní nebude chtít  domluvit, ztrátu přežijeme. 

Doma nadnáším myšlenku Vandě a koukám, kam se případně vrtnout. Nejvíc se nám asi líbily menší pláže pod útesy. Tam chceme zpátky. Jenže bydlet u pobřeží je brutálně drahé. Nabízí se bydlet ve vile, kde jsme už byly, ale tam byl trochu problém s místy na večeře, zejména vegetariánské. Nakonec objevuji, že sice AirBnB hlásí "náš" hotel v Silves obsazený - ale hotels.com ho nabízí také a volný. Navrhuji napsat přes whatsupp přímo Katherině do hotelu. Je volno a prý za 60 euro na noc (speciální akce) ho můžeme mít. No, hotels nabízí nižší cenu, takže nakonec končíme na 50 eurech. Jsme spokojené. Hotel je skvělý, na snídani mají toustíky s houbami a k moři je to 15 km. Co víc si přát.

Oblékáme se a jdeme na večeři. Restaurací je tu dost, vybíráme jeden podnik a objednáváme. Hamburger. Vlastně žádný zázrak a vegetariánská verze je stejná, jako měla Vanda v poledne. No, zítra půjdeme jinam. Kupujeme si ještě cestou ve SPAR nanuka a Vanda zjišťuje informace ohledně surfování. za padesát euro dvě hodiny dopoledne a dvě odpoledne (podle všeho se tu v průběhu dne mění na surf pláže podle vln). Doma že si vše objedná on-line ale místo je jen zítra. Doma ale zjišťuje, že cena je 65 eur. Bere kartu jde zpátky osobně a dozvídá se, že pán ukazoval ceny mimo sezónní, ale teď je sezóna a cena platí vyšší. To už mi přijde jako dost vysoká cena a věc tak nějak šumí pryč. Jsme už zalezlé v posteli, je asi deset večer a skoro usínáme, když tu telefon.

Volá naše bytná. Že nevidí naši rezervaci od booking a že jí přijeli hosté, kteří mají náš pokoj rezervovaný. Ani mi to nepřijde divné, ve Faro měl taky booking nějaký problém. Paní že sem jde, já hledám rezervaci. Všechno v pořádku 18 - 21, zaplaceno. Chci poslat Vandě screenshot, ale paní už slyšíme na schodech. Něco mi ale připadá divné. Data sedí,ale přeci není pátek??? Zjišťuji, že pátek není. A tedy data úplně nesedí, protože objednáno nemáme 18 - 21 srpna, ale 18 - 21 září. Infarktový stav. Ten tedy prožívá i paní s druhými hosty za zády. Chrastí klíčem, otevírá druhý pokoj a cpe tam na dnešní noc ty,co přijeli pozdě. Zbytek dořešíme ráno. A my jsme rády, že to nemusíme řešit hned. Je tu sice ubytovacích kapacit plno, ale problém je, že je jich hodně zavřených. Asi bysme nakonec vážně musely ulehnout na pláž a na to tu úplně teplo není... 

 



Žádné komentáře:

Okomentovat