pondělí 23. října 2017

17 Druhý den u oceánu - pláž Tangalle

Včera večer jsme si objednaly Srí lanskou snídani. Tudíž jsme ji dnes dostaly. Vanda mne kvůli ní týrala, protože jsem dostala zakázáno pít džus i jíst ovoce dokud nepřinesou všechno, aby si mohla plný stůl vyfotit. Vzhledem k tomu, že hodlá naši cestu použít na svoji maturitní práci, nezbylo mi nic, než tiše trpět.
Po snídani jsme se vypravily na druhou stranu pláže. Tam, kde jsme včera nebyly. Jde o to, že bydlíme na pláži Rekawa. Původně jsme měly bydlet na pláži Tangalle. Jsou to dvě pláže vedle sebe, ale tedy jsme logicky chtěly vidět i tu naši původní. Tahle procházka byla trochu delší, než ta včerejší a vedla nejen po pláži, ale také přes kameny, které oddělují pláže od sebe. Cestou to i vypadalo, že norští meteorologové budou mít pravdu a začne slejvák, místo toho ale přišla jen krátká a jemná přeprška. Bylo ale ohromné vlhko. Samy od sebe se mi mlžily brýle i čočka fotoaparátu a na oceánu byly veliké vlny.
Po návratu z pláže (i pláž Tangalle je ttaková, jako "naše pláž" - jen tedy mnohem delší. Ale liduprázdná stejně), jsme se položily k bazénu. opakovala se včerejší činnost - čtení, polehávání a koupání. Stejně jako včera jsme si také ověřily klasiku vyučovanou na základních školách. Jsme totiž asi jen 7 stupňů od rovníku. Tedy není problém se v poledne dotknout vlastního stínu, protože slunce je přímo nad hlavou.
Kolem druhé jsme si zašly na malou svačinku do restaurace a opět si objednaly sendvič (jeden pro obě) a Vanda čokoládový shake. Já objevila, že i tady v hotelu mají kokos. A osekají ho nejen tak, aby se objevila dírka, do které lze vsunout brčko a pít - ale i tak, že kokos postaví elegantně na stůl :)
Během svačiny se zatáhlo a začal slejvák. Posbíraly jsme tedy věci a běžely se uvelebit na terasu, kde jsme hrály karty. Když se počasí umoudřilo, ještě jsme se na chvíli vrátily k bazénu. Tam nás odchytl číšník, který nám opět podal jídelní lístky tak, abychom si mohly vybrat večeři. Vanda je konzerva a objednala si stejně jako včera tuňáka. Já kuřecí rice and curry.
němci, kteří tu jsou s námi si dokonce objednávali večeři přímo z bazénu, položení na velký nafukovací kruh. Těžká pohoda.
Přestože se pilně mažeme krémy na opalování, už cítím záda a Vanda si stěžuje na břicho.
Místní hotel také nabízí výlety. Jenže - dva nejzajímavější jsou prostě špatně. Jednak lze pozorovat želvy. Jenže je období kladení vajec. A to jsme pozorovaly v Austrálii. Kdyby se líhly malé želvičky, tak to bych šla, takhle bohužel. Druhý výlet je pozorování velryb. A zase jenže - v říjnu tu prostě velryby nejsou. Takže bysme nic neviděly a možná bysme ještě kvalitně pozvracely loď (viz jedno hodnocení z tripadvisoru - vážně se to někomu stalo). Takže nic. Zítra se ale asi vypravíme ještě do Tangalle na poslední okouknutí reality Srí Lanky (ono čtyřhvězdičkový hotel s realitou Srí Lanky moc spojitostí nemá).


Žádné komentáře:

Okomentovat