neděle 22. října 2017

16 První den u moře

Náš pokoj, který jsme v noci dostaly se ráno ukázal jako pokoj, ze kterého je také vidět moře. sluníčko nás i přes těžké závěsy vytáhlo z postele poměrně brzy a tak jsme neměly problém v osm dorazit na ohromnou snídani. Džus, talíř ovoce (ke klasickému banánu, melounu, ananasu a papaje přibyla i maracuja). Jen z toho talíře by se člověk najedl. Dále k výběru ze čtyř možných druhů snídaní (plus jedna na objednání den předem). Protože všechny byly vlastně sladké, zvolily jsme Srí Lanskou omeletu.
Po snídani jsme se vypravily na pláž. Stačí sejít pár schodů a člověk je tam. U našeho hotelu je cca 100 metrů, kde se lze koupat. Místní pláže jsou úchvatný - ale jsou tu velké a silné vlny a koupání není jen tak a obvykle to nejde. Musí se někam, kde kameny vlny tříští.
My se nejprve prošly liduprázdnou pláží. Potkaly jsme jen spoustu krabů, co si to šinuli přes pláž a obdivovaly opravdu ohromné vlny budící respekt. 
Pak jsme zakotvily na našem sto metrovém úseku. Protože tady se vlny lámou, sídlí tu i rybáři, což není ke koupání úplně nejlepší, ale co už se dá dělat. Vzhledem k síle vln si ani není kam lehnout. Vlna je schopná přejet šmahem celou pláž a namočit všechno v dosahu. Zjistily jsme, že i na našich sto metrech to s koupáním nebude kdo ví co. Asi po pás by se do moře jít dalo - ale tam je na dně zrovna dost mrtvých korálů a kamenů a kdyby přišla vlna a vymlela nás v tom, asi by bylo plno šrámů. Takže jsme jen seděly na kraji a nechaly se omývat vodou.
Ta voda ale také přinášela tuny písku, takže naše plavky vypadaly, jako kdybysme pod nima ještě měly plíny. Vzdaly jsme to a šly se domů osprchovat s tím, že si lehneme k bazénu.
Vanda šla první a v koupelně udělala doslova pískoviště. Naštěstí máme u záchodu bidetovou spršku a tou se mi povedlo nejhorší pohromu spláchnout. Ještě, že tak. Sotva jsme si lehly k bazénu, přišel recepční, že se můžeme stěhovat. Včera nám slíbil pokoj s výhledem, a když se dnes uvolnil, je náš - a snad ten nejlepší v celém hotelu. No - hotel má osm pokojů, takže jeho velikost je víc, než sympatická. Ale i tak myslíme, že máme nyní super výhled. Sídlíme v první chatce u moře a v prvním patře. Výhled pro krále.
Po jedné hodině Vanda zahlásila hlad a tak jsme si šly sednout do restaurace (prostě prostor pod střechou, ale jinak otevřený) a daly si napůl tuňákový sendvič. Včera jsme zjistily, že dát si sendvič znamená v místním pojetí ohromné dva kusy sendviče a hranolky. Na to nám jedna porce bohatě stačí.
Odpoledne u bazénu už bylo takové poklidné dovolenkové. Hrály jsme karty, koupaly se, četly si.
Kolem čtvrté už jsem měla sluníčka dost a šla se domů převléknout z plavek a za chvilku dorazila Vanda. Hned po ní recepční a číšník v jednom, Přinesl jídelní lístek pro výběr večeře. Objednaly jsme si grilovaného tuňáka na šestou hodinu a dokončily naše činnosti jako mazání se mlékem po opalování. Kolem páté krátce sprchlo a my si ještě daly čaj, který si můžeme na pokoji uvařit.
Pak už byl čas na večeři a výborného tuňáka. Masa tolik, že jsem ho ani nedojedla (naštěstí měla Vanda hladový den a zahrála si na popelnici).
Během večeře na palmě hned za terasou přistál kaloň. Sousedi od vedlejšího stolu konstatovali, že dnes máme zvířecí den - bazén totiž často používají ptáci na pití a na koupání - vážně, namočí celou hlavu. A lidi jim asi nevadí - když jsme se koupaly s Vandou, Dovolili, abychom se přiblížily na metr. teprve potom odlétli.



Žádné komentáře:

Okomentovat