středa 18. července 2018

Velká trojka na Manhattanu zdolána!

Po snídani jsme pobalily naše saky i paky a i něconavíc (klasicky turisticky malý ručníček pro utření od potu před odjezdem), dokonce jsme do kufru strčily i batoh s počítačem a další krámy, které by nám přes den vadily. Takhle zamčené v kufru mohly přečkat den po provedeném check-outu na recepci. My razily do města.
Metro jezdilo podle plánu a tedy jsme za poměrně malou chvíli byly u One world centra a vyrazily do observatoře ve 102. patře. Bylo to efektní. Výtah promítal stoupání nad město, potom nás nahnali k plátnu přes celou stěnu, kde běžel krátký film - spíš sestřih pohledů na New York. V závěru, dle očekávání, se plátno zvedlo a my měli New York jak na dlani v reálu. Přrestože jsme to čekaly, tak efektní to bylo. Jinak ale byla Vanda z vyhlídky docela zklamaná, takže pokud má velkou trojkou na Manhattanu hodnotit, pak je
1. Empire State building
2. Top of the rock
3. One world observatory.
Důvody jsou prosté. One world observatory je zasklená. Vjemy i focení kazí sloupy, které skla oddělují plus (a to Vandě vadí nejvíc) se člověk ve skech odráží a tedy fotky ruší.
Zkusily jsme i na naši zbylo vstupenku ze Sightseeing pass koupit lístek navíc a ten pak zpeněžit, ale každá atrakce lze navštívit jen jednou a tedy to nešlo. Tak jsme nakonec pass darovali jiným turistům.
 Protože bylo největší horko ze všech našich dní v New Yorku, vyrazily jsme vlastně bez velkých plánů k Central parku. Koupily jsme si ledové kafe a malý snack, sedly si u jezírka a jen takkoukaly. Pak jsme si i lehly a začínaly jsme dřímat. Po nějaké době jsme se přesunuly na jiné místo a pak Vanda usoudila, že by asi raději jela domů a počkala v klimatizované hotelové hale. Tak jsme udělaly, jen jsme si cestou vyzvedly v Subway večeři a snídani na cestu.
V hotelu jsme se trochu zchladily a asi po hodině, kdy už z naší přítomnosti začínal být recepční nervózní, jsme se vypravily k autobusu. Tam při nástupu čekal poslední incident dne. Na našem místě seděl velký černoch a odmítal se hnout. Tvrdil, že má taky lístek a že je jedno kde sedí a odmítal uzat, že my jsme si naše místa učelního skla připlatily. Nakonec mu to vysvětlila obsluha. Pak už jsme vyrazily z New Yorku směr Buffalo a Niagarské vodopády.








Žádné komentáře:

Okomentovat