pondělí 6. května 2024

Thajsko - den šestý, Koh Samui

Tady u pláže hezky zajíždíme do plážové rutiny. Hezky ráno v devět vstát, jít na snídani a pak...

No, to je otázka. Včera jsme ještě až do půlnoci řešily program. Psala jsem si dokonce i s pánem ze sloního útulku , ale když jsem se ho pak zeptala na volný termín tour, sdělil mi, že je půlnoc a že nebude obsazenost kontrolovat a pak napsal hned, že má plno. Jako heh. Ano, jasně. Byla půlnoc. Ale pánovi nic nebránilo mi neodpovídat. Od toho jaksi zprávy podle mého jsou, každý si je vybaví, až když má čas. No nic, byla půlnoc :-D a tak jsme už nic neřešily. Hodíme další plážový den. Jasně, mohly bysme si půjčit skůtr a někam zajet. Ale. Ale to vedro je vražedné. A tak jsme poctivě mazaly kůži a zdržovaly jsme se většinu dne pod vodou. 

Jenže ono to pod vodou opaluje samozřejmě taky, takže co se nespálilo včera, to se dokonalo dneska.

Večer jsme se spakovaly z plůáže trochu dříve, abysme ještě před soumrakem stihly dojít na přírodní zajímavost, kterou máme "u domu" skály Dědeček a babička. Dědečka jsme hladat nemusely, ten byl jasný hned, ale babička chvílku vzala. Ale Vanda ji našla (šikovná holka). Pak už byl jen čas zajít někam na večeři (místo si včera vyhlédla Vanda). Vanda se trefila skvěle, protože jak zelené curry, tak vandina úprava "morning glory" (něco jako obdoba našeho špenátu), byly výborné. Riskly jsme u pána i smoothi a nakonec i spokojenost. 

Cestou domů už jsme jen v samošce vzaly vodu a hodláme jít spát dříve - zítra se chystákme na výlet. Jen tedy netuším v čem, abych se chránila před sluncem nejlépe od hlavy k patě....

1 komentář:

  1. Koupaci tricka jsou jedina funkcni vec - chrani pred slunickem i chladina plazi...

    OdpovědětVymazat