pondělí 17. srpna 2015

San Francisco II. - dočkaly jsme se!!!

Ráno jsme ještě ležely v posteli a pomalu se probíraly a najednou to přišlo! Dva otřesy - pokud to k něčemu přirovnat, tak asi jako když dům u silnice míjí těžký náklaďák. Jenže náklaďák to nebyl. Rámus u toho nebyl, ale slyšet to bylo, jak se otřásl celý dům, takový hučivý zvuk. Podle internetu to zemětřesení mělo intenzitu 1,7.
Když jsme sem jely, říkala jsem, že zemětřesení chci zažít. Jen malé a ukázkové. Takže to přišlo jako na objednávku. Malá ukázka toho, jak to vypadá. Nutno dodat, že z větší ukázky bych už asi měla nahnáno...

Poté, co jsme na google zjistily o co šlo a kde bylo epicentrum, jsme zašly na snídani. Tentokrát byly donuty a kafe - snídalo se opět na pokoji.
Po snídani jsme vyrazily směr Lombard street - nejklikatější ulice světa:



Pak jsme se vydaly směr stará tramvaj, cestou jsme to ovšem vzaly přes obchod, kde já ulovila kabelku a Vanda Martensky, mimo jiné. Nutno říct, že ty jí já osobně moc závidím.

Pak už jsme se vydaly tramvají zase zpátky přes kopec na naší stranu. Tam jsme měla trochu problém dostat Vandu z obchodů (a asi i proto si nic nekoupila, protože prostě matka prudila) a vydaly jsme se hledat bus okružní jízdy městem. Našly a vydaly se na téměř tříhodinovou okružní jízdu, při které jsme viděly snad všechny čtvrti ve městě (čínskou, japonskou, ruskou, italskou..) a projely si i Golden Gate.
Tam ukrutně foukalo, konce mostu byly v mlze...prostě počasí zrovna moc nepřálo. Ale viděly jsme a zmrzlé jsme dorazily zase na výchozí místo. Domů jsme došly pěšky (už se trochu orientujeme - ne moc, ale mírně jo), koupily si opět sendvič v Subway k večeři (a měly jsme už potřetí ten samý) a chystáme se do postele.





Žádné komentáře:

Okomentovat