neděle 10. listopadu 2013

Jak jsme doplatily na Vandino kiš-kiš, naletěly na Hanky bulíky a vedly konverzaci v ruštině

Ráno po snídani, stejné jako včera (tedy káva/čokoláda a vajíčka, masové placičky, sýr, vafle, marmeláda, sladké pečivo, ovoce a džus) se z Dálného Východu ozval Pepa s tím, že v Lounech prší. Vanda škodolibě vzkázala kiš-kiš (pravopisná konzultace proběhla a já fakt nevím...) a vyrazily jsme ven do slunného dne.
Na radu Hanky jsme první cestu vedly k žehličce, kde prý mají lísky na Brodway, abychom mohly za kulturou. No, Hani...dobrej fór, ne že ne...


Následovala cesta na Roosevelt Island lanovkou. A pak udělal tvůrce průvodce zásadní chybu!!! Vedl návrh trasy kolem Bloomingdale´s, což je známé nákupní centrum. Vanda začala poskakovat nadšením a jako v Jeníčkovi a Mařence..."jen nakouknout, jen nakouknout". Nakouknutí stálo asi sto dolarů. Nutno přiznat, že se mi zdály velmi vhodně utracené. Vanda si přála kožené šortky Guess už k Vánocům, já si pořídila svetr po kterém slintám už dobře rok. Zajímavé to bylo při placení, kdy prodavačku zaujalo naše dohadování a prý zda mluvíme rusky a spustila vysvětlování, že mají systém zákaznických karet a pokud ukážeme ID, tak dostaneme navíc ještě 10% slevu. Tak jsme ukázaly :))

Naproti pak GAP hlásal slevu 30%, tak Vanda přihodila ještě jedny rifle. Blbý bylo, že pak musela zbytek dne ty tašky tahat...ale překvapivě neprotestovala.
Další putování vedlo do Central parku, kde jsme se nějakou dobu poflakovaly, fotily, posedávaly a koupily si cukrové oříšky. Speciálně pro tuhle fotku se Vanda i svlékla ze svetru, aby bylo vidět tričko:


A pak přišlo to, co mělo - za to ranní Vandino posmívání. Začalo se zatahovat a poprchávat!


Napadlo nás tedy jít se schovat do Muzea Natural History (viz film Noc v muzeu), předtím ale Van nasimulovala ještě jiný film, název snad je zřejmý:


V muzeu jsme se schovaly na chvíli, ale stačilo to. Déšť se přehnal a pak už nepršelo.

Zbytek podvečera jsme se jen tak couraly po městě, okouněly po suvenýrech a Vanda usoudila, že nutně k večeři potřebujeme pravý americký HOT DOG. Takže jsme si u stánku koupily hot dog (Vanda) a cosi jiného (já). Nakonec to dopadlo klasicky - Vanda svůj hot dog slupla rychle a ujídala z mého. Zapíjela colou Dr. Pepper.
Pak už jen cesta metrem domů. Vanda teď sleduje Harryho Pottera a já jdu sledovat s ní :) Bolí nás nohy. Na netu jsem zkoukla ceny lístků na Brodway a minimum je lístek za 97 dolarů někam pod strop divadla, to smysl nemá. 





Žádné komentáře:

Okomentovat