středa 26. listopadu 2014

Želva není žralok

Ráno jsme se vykýblovaly ukrutně brzy, abysme už na osmou byly v potápěčském centru, kde jsme se narvaly do neoprénů a vyrazily jsme k vodě. Člunem jsme dojeli k ostrůvku a začali šnorchlovat.
Před cestou jsme ještě dostaly instruktáž o jedovatých příšerách na které je lepší nesahat.
Želvu jsem ve vodě neviděla ani jednu. Vanda prý ano, ale těžko říct. Zato se oceán hemžil žraloky. Asi metr a půl měl každý kousek a minimálně dva druhy....předpokládáme že nebyli nebezpeční, protože i potápěči kolem nich kroužili dost nevrzušeně...Tak jsme si je také v klidu prohlíželi. Ale želvy, které inzerovali prostě nic.



Při vylézání z vody jsem také málem navždy utopila malý modrý foťák. Za něco se zadrhnul, poutko se urvalo a foťák získal volnost. Naštěstí ho to samého také překvapilo, chvíli váhal co s nenadálou volností  dělat a tak jsem si ho stihla vylovit zpět...
Po želvách jsme se vykoupaly, zahřály (oceán byl hodně studený i přes neoprén), koupily si něco k obědu a poobědvaly na trávníku před domem.


Pak už jsme se vypravily na dlouhý přesun do Hervey Bay. Cestu jsme si zpestřily jen zastávkou u další skvělé atrakce. Protože kdo si myslel, že vše s Big Banana skončilo, ten se pletl! Potkaly jsme i OHROMNÝ ANANAS!


Asi kolem páté jsme dorazily "domů". A protože byl relativně čas, poslala nás paní domácí do nedalekého lesíka, že jim tam žije asi 80 klokanů. Tak jo. Věřím, že žije. Bobků jsme viděly hodně. Klokana žádného.


Únava byla ohromná (jet leg dělá své - kolem osmé jsme mrtvé, kolem páté vzhůru), takže jsme se nezdržovaly hledáním něčeho normálního k jídlu, vzaly zavděk McDonaldem a vrátily se domů. Ještě jsme chtěly vybrat nějaké peníze, i protože jsme byly domluvené, že za ubytovaní zaplatíme hotově, ale bankomat, přestože vítal všechny karty, naše nějak rád neměl a nedal nám ani dolar. No tak nic. Ubytování zaplaceno přes pay-pal a doufáme, že zítřejší Fraser island nebude žádnou hotovost vyžadovat.
Současně hlásím dvoudenní výpadek zpráv - jedeme mimo civilizaci :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat