pátek 28. listopadu 2014

Fraser island II

Ráno po snídani jsme opět nasedli do autobusu a vyrazili. Jízda po pláži je něcco nádherného, obzváště, když ta pláž má několik desítek kilometrů. Hned na začátku nám nabídli vyhlídkový let nad ostrovem s tím, že se vrátíme zpět k autobusu. Někteří využili, Vanda letět nechtěla. Tak jsme dál jeli naším autobusem. Na místě, kde jsme zase měli nabrat cestující z letedélek se chvíli čekalo. Měli jsme tedy tu možnost vidět jedno ze zvířátek, před kterým jsme dostali velké varování už při šnorchlování v Byron Bay:


Malá, ale ukrutně nebezpečná. Pak se jelo dál, až k vraku lodi Maheno.




Další cesta vedla až na vyhlídku Indian Head. Z ní lze pozorovat velryby (když je sezóna), nebo delfíny či žraloky. My viděli jen rejnoky.





Po malé svačině na místě pod vyhlídkou jsme se posunuli ještě o kus dál po pláži na "Chapagne pool". Jediné místo, kde je možné se koupat v moři.



Poslední zastávkou byly barevné písky a pak už jen cesta domů. Pokud se sem někdo chystá, lze říct jen to, že jednodenní výlet by mne tolik nenadchnul, jako ten dvoudenní. Teprve druhý den mne přesvědčil o tom, že ostrov je něco úžasného a to přesto, že jsme neviděli jediného dinga. Nutno říci, že asi nebezpečný bude. na zpáteční cestě se ukázalo, že našeho souseda kousl v deštném pralese pavouk. Soused ukázal ránu až před koncem cesty, ale nevypadalo to moc hezky a bylo to celé oteklé. O modrých medůzách ani nemluvím. Dokonce i já na jednom záchodě, který zjevně nebyl běžně používaný jsem opatrně nadzvedávala prkýnko a necítila se moc bezpečně....ale jednoznačně Fraser island je úúúúžasný za 22 hodin letu rozhodně stál!





Žádné komentáře:

Okomentovat