pátek 28. listopadu 2014

Fraser island I.

Ráno jsme vstaly asi v šest, abychom se pobalily a vyrazily k místu, kde nás měl vyzvednout autobus, svážející turisty na Fraser island. Přijel, pak (podle nás) dost zmateně jezdil po městě (některá místa jsme viděly 3x), až dorazil k trajektu na ostrov. Na ostrově nás už čekal náš terénní autobus a začalo dobrodrůžo...
První zastávka Lake McKenzie...krásné jezero, jediná vada na něm je, že tam začínají svůj výlet všichni. Tedy náš dvoudenní zájezd (16 lidí v autobuse, všech možných národností - Němci, Angličani, Francouzi a asi Brazilci...), ale i dva autobusy jednodenních turistů.
Zastávka na koupání asi hodinu. Jezero se vyznačuje bílým pískem a nádherně modrou vodou.



Další cesta od jezera vedla do deštného pralesa. Dostali jsme všichni instruktáž, jak se chovat, pokud potkáme dinga (dělat fotky - to jako vážně. Postavit se k sobě zády, v klidu si fotit a volat na ostatní, aby nás byla větší skupinka), pak nám průvodce popřál hezkou cestu a hodně hadů a vyslal nás na stezku. Vanda viděla jednoho maličkého hada, já nic. Prostředí ale krásné.


Po deštném pralese jsme vyrazili do místního rezortu na oběd a po něm začala zajímavější část dne (alespoň pro mne). Vyrazilo se k dalšímu jezeru. Cesta byla dost krutá. Asi jen 2,5 km cesty, ale v přímém slunci a hlubokém písku. Doplazili jsme se tam s jazykem na vestě, ale stálo to za to:




Po koupání v jezeře jsme vyrazili zpět do resortu, ubytovali se a šli na večeři. Po večeři jsem ještě obětovala 8 dolarů za třetinku piva a šly jsme spát. 





Žádné komentáře:

Okomentovat