sobota 25. června 2016

Amerika naruby - výlet do Německa a běhání pro lžičky

Sobota. Vstáváme poměrně za kuropění (nebylo to nic složitého při tak parné noci ve vytopeném bytě pod střechou. Plán je vyrazit v devět na cestu. Snídáme palačinky a mne udivuje, že Katherine se chystá na další parný den opět v dlouhém rukávu. Tak vážně chystá. Ne, není jí horko. To bych chtěla umět!
Do Drážďan dorážíme kolem půl jedenácté, parkujeme a míříme - kam jinam - nakupovat do Primarku. U vchodu velím, že za hodinu na stejném místě. Vanda protestuje, že hodina je málo. Taky, že jo. Za hodinu si holky žádají další hodiny. Já trpím, ony vybírají a zkoušejí. Po další hodině už vlastně trpí i Katherine, jen Vanda je stále ve svém živlu. Platíme a odcházíme..


Venku mezitím prší. Kupujeme si bratwurst a než jsme ho dojedly, pršet přestalo a začala pěkná sauna.
Míříme ke Frauenkirche, holky jdou nahoru. poté hledáme zmrzlinárnu, de nám mají udělat kafe a zmrzlinový pohár. Nalézáme právě ve chvíli, kdy to vypadá, že bouřka je na spadnutí. Blesky nad Drážďanama a my v cukrárně. Trochu škoda. Cukrárna je na skvělém místě hned u řeky - sedět venku u stolečku, nemá to chybu.






Takhle se tísníme u malého stolečku se třema ooobr pohárama a kafem (čajem). Než jsme to do sebe nacpaly, blesky ustaly a déšť taky. Vyrážíme na obhlídku dalších pamětihodností. U katedrály potkáváme svatbu. Máme na ně štěstí - už je to celkem asi čtvrtá svatba za pobyt amice u nás, v Drážďanech byly celkem tři :)
Smějeme se japoncům, kteří si nevěstu fotí jak o život (nicméně taky se nám náááhodou vleze do záběru...). 







Začíná pršet. V dešti se kocháme Zwingerem. Řešíme, jaká by byla smůla tam bydlet a mít v jedné části obývák a v té protilehlé ložnici. jak si člověk nechá v obýváku lžičku třeba na léky, slušně se naběhá. A co teprve když je v jedné části jídelna a v druhé pokoj. Než se člověk vrátí z oběda, tak zase dostane hlad...
Pak už míříme pomalu zpět k autu. Hladová Vanda dala dalšího bratwursta a najezená se může v autě uložit ke spánku. Předtím ovšem co? PRIMARK - Vanda si zapomněla koupit taštičku na make-up. Nepokrytě trpím já, i Katherine. Vanda slibuje pět minut, je to asi patnáct (k taštičce i make-up, podívat na jednu mikinu....)
Doma kupujeme lososa, večeříme a vcelku se těšíme asi všechny na postel...

Žádné komentáře:

Okomentovat