středa 15. června 2016

Amerika naruby - ouvertura

Někdy na podzim loňského roku, když byla Vanda ještě zelenáč v nové škole, přišla s informací, že ve škole je možné se přihlásit k výměnnému pobytu v USA. Je nutné se přihlásit, splnit základní podmínky a podstoupit "výběrové řízení". Zajímala se, zda se přihlásit může.
Mohla. Usoudila jsem, že nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko a že ji těžko vyberou, tak co jí kazit radost.
Nooo, chyba. Těsně před začátkem Vánočních prázdnin přišel "dárek".  vanda byla ve škole vybraná a pojede na výměnný pobyt do USA, do Phoenixu. HURÁ.
Ach jo. pro rodiče to znamená zaplatit letenku do USA a tady se naopak postarat o americkou dceru jako o vlastní. No. Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko...(a Vanda se těší).


Jenže...BROD UŽ JE TU.

Zítra přistane americká dcera a mně začínají galeje. A protože to možná bude zajímavé, bude tenhle blog tentokrát naopak. Takže nejsme teď my v USA, ale USA přijelo za námi!


Před samotným příjezdem amice (vlastní jméno Katherine) nás čekalo plno práce. Nejdříve bylo nutné koupit letenky. Ačkoli jsem se nechtěla nijak angažovat, musela jsem - ceny letenek Praha - Phoenix byly závratné a pokud jsem je chtěla snížit, musela jsem kontaktovat ostatní rodiče a vysvětlit výhody alternativ. tak se stalo, že Vanda poletí do Phoenixu o trochu dříve, aby strávila tři dny SAMA NEW YORKU.
K letenkám jsme ještě vybrali hotel, koupili na slevomatu pár voucherů na jídlo a na projížďku lodí kolem Manhattanu.

Dalším úkolem bylo zajistit program amici. Nebylo to jen tak, škola sama moc akční není (což dokládá fakt, že den před příletem nevíme, kolik budeme platit za školní výlet, nemáme pro amici opencard na metro (přislíbil magistrát) a tak dále...).
Nakonec plán připravený máme, ale už teď víme, že v něm budou změny - protože změny jsou v programu školy. Takže plán původní zde:




jeho změny se budou projevovat průběžně.

Takže teď hurá. Zbývá douklidit, aby se nelekla amice hned při příchodu, dodělat svíčkovou na zítřejší oběd a .... HURÁ, AMERIKA SE BLÍŽÍ DO ČECH!

Žádné komentáře:

Okomentovat