pátek 24. června 2016

Amerika naruby - výlet do jižních Čech

Výlet do jižních Čech organizovala Vandy škola. Ano, ta co je zaměřená (z poloviny) na cestovní ruch a pro kterou je zařizování zájezdů a výletů vlastně denním chlebem.
Takže tahle škola vlastně celou dobu sice věděla, že děti pojedou na Jih, ale to bylo asi tak všechno. My nevěděli vcelku moc kam (orientačně to stačilo - Hluboká, Krumlov a stezka v korunách stromů a Lipně) a hlavně za KOLIK.
Ve středu před odjezdem přišla Vanda s informací, že výlet bude stát 2 tisíce na osobu. To se mi vlastně za jednu noc někde, jeden vstup na Hlubokou a jeden vstup na atrakci na Lipně (a dvě jídla) zdálo ukrutně moc. I zatelefonovala jsem řediteli. Přiznávám, že mi hned nedošlo, že v tuhle roční dobu jezdí na výlet kde kdo, ale stejně se mi vůbec nelíbilo, jak mne odpálkoval, že jeho se to netýká a že si všechno musím řešit s paní učitelkou, která má amíky na starosti. Ta vypálila zase částku výletu poloviční. Že tak 850 korun na osobu bez jídla musí stačit a že 2500 pokryjou výlet v pohodě.
Ve čtvrtek ráno tahle paráda začala. Vedro k padnutí a v autě prý nikdo neuměl pustit klimatizaci. tak se všichni pekli, dokud jednomu z výpravy nedošla trpělivost a řidiči ukázal, jak auto ovládat.
První den návštěva Lipna a Stezky v korunách stromů, později Hluboké (tu Vanda ukrutně nesnáší a není moc divu - speciální vstupné pro anglickou prohlídku, aneb proč nevydělat na turistech...).




Večer začaly přicházet zprávy od Vandy, jak moc je tam draho, že už utratili 1500 a že nevěří, že hotel bude stát 500 korun. No jasněže nestál. Hotel ve stylu bavorského baroka, nebral ani platební karty. Pomíjím, že nechápu proč bydleli tady, ale to je jedno, tragiku výletu už stejně nešlo zlepšit.
Vandě nebylo dobře z horka a proto bylo snadné jí vytočit. To se povedlo doprovázející učitelce, když začala Vandu peskovat za to, že Katherine nevečeří a že je to zcela jistě anorektička. Dalo by se říct, že jedině dobře, že amíci nerozuměli, ale Vanda neměla problém přeložit...

Ach jo. Asi je těžké pochopit, že ne každý se chce cpát jídlem chvíli poté, co jedl a v téměř 35 stupních...

Druhý den výpravu čekala už jen návštěva Českého Krumlova a hurá domů....

Takže? Já bych asi čekala moc, kdybych chtěla nějakou organizaci. Ne dokonalou, jen nějakou. Třeba aby někdo poslal maila s cenama vstupů, nebo použil hlavu při výběru hotelu. Nicméně proč by měl někdo komunikovat.
Ale pozitivum je, že už se nám škola v podstatě nebude plést do organizace. V pondělí se koná schůzka na magistrátu a na US ambasádě a pak už bude od organizovaných podujetí pokoj.



Žádné komentáře:

Okomentovat