pondělí 20. června 2016

Amerika naruby - velký výlet

Ráno holky vstaly, popadly batohy, svačiny a vyběhly na autobus. Paráda, vše se daří, nikdo nezaspal, autobus se stihnul.
Trhliny začala organizace dostávat už o hodinu později. Dopravní podnik na Hradčanské otevírá až v půl desáté, tedy půl hodiny po odjezdu autobusu směr Brno. Promptní google zjistí, že dopravní podnik na Můstku funguje už od sedmi. Otázkou je, zda se to stihne. Holky jsou jak blesk. Stihly všechno. nejen dopravní podnik a vyřízení měsíční jízdenky, ale i koně na Muzeu...a nakonec i ten autobus do Brna.
Další chybka v organizaci přišla kolem poledne. Vanda si vzala velkou zrcadlovku na cesty. V Brně zjistila, že zrcadlovka nemá paměťovou kartu. No, dobrý. Navrhuji Datart, holky to vyřešily líp - přehodily kartu z foťáku Katherine.
Třetí chybka v organizaci se odehrála v hotelu Savoy. Dle slevomatu tam měly dostat čerstvý fresh a tři kopečky zmrzliny. Zmrzlina ale není. No, prý slevomat vrátí peníze.
Co se dělo pak jako matka sedící doma nevím. Ale cca za hodinu se Vanda ptala, kudy se jde do nákupního centra. Že prý už všechno dostupné v Brně holky viděly.
Večer v půl jedenácté měl být nad Špilberkem ohnostroj, tak si šly holky trochu odpočinout (další chybka v organizaci - bylo těžké sehnat bydlení vhodně položené a tak padla volba na hostel u autobusu - no, na pokoji byly prý s nějakým chlapem a snídaně se podávaly až hodinu po odjezdu autobusu). Večer v deset je vzbudil budík, vyběhly ven na dvacet minut pokoukat na ohňostroj a pak zase zpátky spát - ráno v sedm jim jede bus do Vídně.



Ráno opět trochu překvapivě nezaspaly a bus stihly. Ve Vídni tedy zapomněly včas vystoupit, a tak se projely až na letiště, ale stevard jim zase zařídil cestu zpátky na původní stanici spojem, co odjížděl zpět do Brna. Ve Vídni se holky patřičně prošly centrem, pokochaly se památkama, zmrzlinou a parkama a vyrazily směr Prater. Tam se kochaly atrakcema, cukrovou vatou a jízdou na velkém řetízkovém kolotoči. K večeři daly kebab a vyrazily směr Praha.






Díky zpoždění na D1 dorazily do Prahy poměrně pozdě, ale ještě stíhaly poslední metro. neobešlo se to bez problému s ostrahou stanice, protože jezdící schody dolů byly zavřené a po návštěvnících se požadovalo obejít celé nástupiště a použít schody na druhé straně. To by ale zase znamenalo nestihnout to metro, tak to holky vzaly dolů po stojících jezdících (tedy nejezdících) schodech. Dole stojící revizor s tím prý měl krapet problém, ale protože narazil na Vandu, rychle problém vzdal.
Pak už jen najít správný dům se Zelendou a hupnout do peřin.
Ráno holky čekala prohlídka Petřína i s ostatními účastníky zájezdu. Po bludišti a rozhledně se Vanda s Katherine vypravily na kafe a cheesecake a ostatní šli s nimi, aby jim pomohli jíst. Pak vedla cesta do nákupního centra. kam ostatně jinam




Po návratu domů se ještě holky dokonce i postavily k plotně, aby udělaly tortily a quacamole.

Žádné komentáře:

Okomentovat