středa 3. dubna 2024

Tallin IV.

Sváteční Velikonoční pondělí začalo klasicky snídaní. Také troch úlevně. Včera totiž dědeček řešil, zda může vézt domů kaviár. ale mně furt nechodil mail o možnosti bezplatného odbavení kufrů. Vanda nakonec našla, že na osobu je možné vézt 125g, ale že bychom si tím byli jistí, to ne. No a nakonec, těsně před půlnocí mail o kufru přišel. Takže jsme se rozhodli kufr odbavit a sporné věci tam doložit. Na druhou stranu, kdyby mail přišel dřív, mohla jsem si koupit křenovou vodku domů :) No nic.

Sbalili jsme, nasnídali se a odešli z bytu s tím, že dáme někde kávu. Vanda našla kavárnu, do teré se zamilovala. Táhla nás kvůli ní Dlouhou nohou do kopce, abychom pak hned zase šli z kopce a pak zjistili, že je kavárna zavřená. S druhou kavárnou to bylo podobné. Zakotvili jsme až v kavárně třetí. Díky téhle poměrně dlouhé procházce centrem jsme už měli tak akorát čas zavolat taxi a dojet na letiště.

Dali jsme odbavit kufr a vyrazili jsme směr Mnichov. Tentokrát dost turbulentním letem. Opět s vodou a čokoládkou, ta ale už neměla na obalu zajíčka a nepřála hezké velikonoce. Logicky, protože už bylo po nich. 

Ve Frankfurtu k našemu překvapení došlo ke změně letadla. Takže jsme se prošli halou, koupili si sendvič a letěli do Prahy. Opět turbulentním letem, dokonce to vypadalo, že bude i bez čokoládek. Nakonec se ale ukázalo, že čokoládky se rozdávají po přistání, při výstupu z letadla. Kufr překvapivě stihli němci přeložit a přiletěl s námi. Takže bezproblémový konec dovolené :)











Žádné komentáře:

Okomentovat