pátek 9. února 2018

Budapešť III

Ráno po klasicky proběhlé snídani jsme si opět všichni pobalili koupací záležitosti (není to jen tak - kromě plavek a ručníků taháme i župany) a vydali se do lázní Szechenyi. Dnes je plánován lázeňský den.
Nedříve jsme trochu tápali v dopravě. Za normálních okolností by nebyla složitá - modrou linkou metra dojet na přestupní stanici a přestoupit na metro žluté. Jenže když nejezdí modré metro? No, zjistili jsme ale, že to tak horké není. Modré metro nejzedilo jen o víkendech (tedy když jsme přiletěli) a pak ve všední dny pouze v noci (navíc objevujeme, že důchodci jezdí zdarma). Takže jsme cestu absolvovali normálně. Pamětníci z nás zaplesali, neb i modrá linka byla dost historická - jezdí na ní stejné vagony, jak jezdili i v Praze ještě cca před dvaceti lety. Přestup na žlutou linku byl ovšem zážitek (ostatně slibují to všechny průvodci). Historická linka prvního evropského metra. Malinké vagónky, historická nástupiště. Moc pěkné.
Pak už výstup a lázně. Trochu problém se zorientovat, najít šatnu, pak najít bazény, ale povedlo se. Střídáme ráchání ve vodě, procházíme areálem, testujeme i sauny. Samozřejmě jsme si museli i na chvíli odpočinout - usnuli jsme všichni. 
Po obědě v místním bistru (jeden řízek stačil vždy pro dva) a palačince, kterou objevila Vanda jsme se přesunuli do venkovních bazénů a po nich zase do vnitřních.
Strávit zde celý den nebyl žádný problém.
Tentokrát jsme si nejdříve domů dovezli koupací věci, vybalili je, aby uschly a teprve pak se vydali na večeři. Zvolili jsme opět naší oblibenou Papriku.






Žádné komentáře:

Okomentovat