středa 6. července 2016

Amerika naruby - Karlštejn a .... Amerika (ta naše)

Po divadle holky ráno vstaly, stihly nakouknout do Zlaté uličky na Pražském hradě a dorazit na Zličín, kde jsem je vyzvedla, aby jsme si prohlédly Karlštejn. Pro Katherin jsme měli objednaný okruh s Kaplí sv. Kříže. Samy jsme s Vandou čekaly venku, protože jsme usoudily, že znovu prohlídku absolvovat nemusíme (přeci jen, už jsme ji viděly několikrát).
Nicméně cestou na Karlštejn proběhla jedna veselá historky, kdy jsme zaparkovaly, vypravily se k Hradu, fotily se s hradem...a někde těsně pod hradem jsme si uvědomily, že si Vanda nevzala doklady na to, aby uplatnila studentskou slevu. Tak se Vanda otočila a dala závod Karlštejn - parkoviště a zpět. Ono studentská sleva není až tak výrazná pokud se jedná o jedno vstupné. Ale při ceně všech vstupů kamkoli, kam jsme měli snahu Katherine zavést, se už v součtu jedná o slušnou úsporu...
Ale Vanda závod vyhrála, doběhla včas a vstupenka byla úspěšně zakoupena.









Cestou z karlštejna jsme okoukli i pár suvenýráren a Katherin jsem rozmluvila nákup zaručeně pravého českého granátu od paní, co mluvila s ruským přízvukem. Bylo ovšem nutné jí nabídnout jako suvenýr pro někoho doma dárek, který jsme měli zakoupený pro Katherin samotnou. Shodou okolností to totiž také byl český granát (jen nakoupený s certifikátem a jistotou).
Naobědvali jsme se v hospodě pod hradem a vyrazili domů. Zastávku jsme ještě udělali na Americe, kterou jsme obhlédli hezky spořádaně zvrchu.



Žádné komentáře:

Okomentovat