úterý 12. července 2016

Amerika napřímo - technické zázemí z Čech

Hned po příletu v New Yorku se tři cestovatelé odebrali na hotel, kde si odpočinuli po cestě. Pak se šli na chvíli projít do města. Empire state building svítil zeleně (na další dny pobytu v New Yorku už byly hlášená jen bílá ). Barvu lze ověřit na webu Empire State Building - našla jsem to, když jsem se snažila Vandě odeslat adresu, protože Suchitra neměla předem koupenou vstupenku. Vanda tedy očekávala odkaz, na kterém to najdou a vstupenku (asi) vytisknou v hotelu.
Co se dělo dál v New Yorku je v mlze. Vanda v podstatě nic neřekla, usuzovat se dalo jen z fotek - že viděli Central Park (a Vanda byla zklamaná, že na podzim je hezčí) a další klasiku NY (memorial 11/9, Empire State Building) a především to nejdůležitější -  MaM´s world.










Já tady na poslední chvíli zajišťovala pro všechny tři členství v klubu přátel United Airlines, protože to vypadalo, že přátelé nemusí platit kufry. Bylo to krapet složitý, protože ohledně Jardy je s kým mluvit, ale na Suchitry údaje se muselo čekat, pak všechna členská čísla zanášet do systému United....aby se pak na letišti ukázalo, že kufry neplatí ten přítel United Airlines, který má jejich kreditku a tou platil letenku. No tak nic, no.
V New Yorku také nikdo z těch tří neuznal za vhodné naplnit moji myšlenku, že by na koupený voucher lodí kolem Manhattanu měli jít co nejdříve (aby si případně dohodli termín). Šli tam téměř před odletem. Na místě nikdo nebyl, v okolí o firmě nikdo nic nevěděl, telefon nikdo nebral. Takže já zas psala maily do americké verze slevomatu, aby mi vrátili peníze. To se stalo hodně rychle. ALE. Peníze mám momentálně na kontě své registrace v americkém slevomatu. Zatím není úplně jasné, zda je dostanu i na účet, nebo je tam budu muset navždy nechat.





Vůbec je ta podpora technického zázemí Vandě taková veselá. Časový posun od nás do New Yorku je mínus šest hodin. Nyní dokonce od nás do Phoenixu mínus devět hodin. Tím se stalo, že máme úplně převrácený rytmus života. S Vandou si obvykle píšu ráno, když jedu do práce (a ona jde spát), nebo večer, když já jdu spát (a ona vstává). Tak se také občas stane, že technické zázemí zde dostane z americké výkonné pobočky pokyn kolem půlnoci, kdy je technické zázemí totálně v limbu. Americká výkonná pobočka se nedočká odpovědi a z toho pak vznikají takové nepříjemné situace, jako že je mi koupeno jiné tričko, než by se mi líbilo....
Zatím je tedy od Vandy hezké, že se hlásí. Z Istanbulu nahlásila rozbitý velký foťák. Z Phoenixu už nahlásila úplně ztracený malý modrý foťák. Také přišla o zámek na kufru - americká security se rozhodla kufr otevřít a zkontrolovat. při té příležitosti přešmikla zámek na kufru, kufr prohlédla a dala Vandě dopis, že prohlédli a nic nenašli. Hezké, ale Vanda má teď kufr bez zámku...


Co jinak aktuálně vím? Že má Vanda plno známých. Vystřídala už dvě bazénové párty u různých obyvatel Phoenixu. Ono uznejte sami, při 108 stupních a jasné obloze se nic jiného dělat nedá :)
Z výměnných studentů z dalších končin světa má nejraději Francii a Irsko.
Výborný byl borůvkový bagel s borůvkovým sýrem.
Vanda si na tubingu spálila holeň.


A malý modrý foťák se ztratil také při tragickém tubingu na Salt river - tři hodiny jízdy řekou na velkých kruhách nebo malých člunech...Mohly z toho být hezké fotky. Tedy někde ještě jsou. Na dně řeky, nebo se pomalu vlévají do jiné řeky nebo oceánu...












Žádné komentáře:

Okomentovat