středa 6. července 2016

Amerika napřímo - přelet velké louže

A protože nastal čas a Vanda je na své první samostatné cestě do Ameriky, je potřeba oznámit, že na Vandiny postřehy je její vlastní blog. 



Postřehy mé maličkosti se tedy budou týkat případně mého vnímání a toho, co vím a není řečeno na blogu výše.
Den před Vandiným odletem byl z mého pohledu fofr. Vytisknout letenky, vytisknout všechny další potřebné papíry - booking k hotelu, vouchery na jídlo, na plavbu kolem Manhattanu + mapy ke všem těmhle zařízením tak, aby trefili - tedy aby bylo vidět nejbližší metro. Vytissknout pokyny do Istanbulu tak, aby věděli kde se ucházet o výhody plynoucí z dlouhého čekání (ony tedy v podstatě žádné nejsou, že - tím je myšleno kde si zajistit prohlídku istanbulu, kterou Turkish airlines pořádá pro své cestující s dlouhým přestupem a kde si vyzvednou vouchery na jídlo). Bylo nutné dokoupit i dary pro Katherine a její rodiče a koupit Vandě to, co NUTNĚ na cestu potřebuje (modrý díl plavek, sluchátka na cestu, bonpari a oplatky...).
Vanda mezitím pobalila (do malého příručního palubního kufříku, který vloží do velkého kufru tak, aby měla vlastně o kufr víc na cestu zpátky), postahovala filmy a hudbu a šla spát.
Ráno cesta na letiště a byla fuč. Díky Flight radaru jsem mohla její cestu sledovat. A že bylo co.
Hned v Istanbulu nastal problém. vanda zahlásila rozbitý foťák a ztracenou Suchitru. Nakonec nic nebylo tak zlé - foťáku se rozbil čirý filtr, tedy žádná škoda a Suchitra se později našla. Suchitra totiž měla problém s celníky (cestuje Vanda, Jarda a Suchitra. Suchitra je z Nepálu a tedy pro ní platí odlišná pravidla jak pro vstup do USA, tak holt i pro vstup do Istanbulu).



Vanda s Jardou odjeli na prohlídku Istanbulu s tím, že Suchitru najdou pro příjezdu.




Tak se také stalo a po příjezdu a několika SMS se zas všichni tři našli a přečkali noc v letištní hale. Ráno let odlétal v 6:45. Pro mne tedy další problém, když mi tu v půl páté pípla od Vandy zpráva, zda nevím adresu Katherine - že bez jakýchkoli papírů ze školy mají celníci problém uvěřit, že jedou na program Youth ambasador. Protože adresu Katherine také nevím, Vanda napsala do papírů adresu hotelu v New Yorku.
O deset hodin později letadlo přistálo na JFK. Vanda prošla imigracnim rychle, Suchitře to trvalo prý asi 30 minut a brzdou byl tentokrát Jarda, který se snažil dokázat, ze nemá otisky prstů.
Na hotel vsichni dorazili bez problémů. Všechno tedy právě začíná!

Žádné komentáře:

Okomentovat