neděle 4. července 2021

Rhodos - jak jsme se zase dostaly na pláž Pefkos

Když včera Vanda říkala, že ta vyvrtnutá noha nic nebude, tak pěkně kecala :)

Ráno se vzbudila s tím, že to pekelně bolí. Takže jsme po snídani prozkoumaly "náš" supermarket (chápej prostě obchod u hotelu). Tam měla paní elastické obinadlo, ale Vandě se to nezdálo vhodné do vody. A že by lepší byla tejpa. OK. Kolem lekárny jezdíme.

Navíc bylo jasné, že lepší bude písečná pláž, protože po kamínkách nebude schopná chodit vůbec. Vyjely jsme tedy s cílem prozkoumat pod akropolí zátoku svatého Pavla.

Jenže cestou se ukázalo, že lekárna, kolem které jezdíme, je zavřená. Jo vlastně, ona je neděle. Zajít do Lindosu by znamenalo nechat auto na odstavném parkovišti a jít pěšky dolů. S Vandou, co pajdá. Navíc bez jistoty, že tam něco najdeme. U odstavného parkoviště "supermarket" podobný tomu u hotelu elastické obinadlo nevedl. Zato vedl paní, která radila zajet do nemocnice.

No nic, jedeme dál. V zátoce svatého Pavla je plno potápěčů. Ti by mohli něco mít. Tak ano. Mají k dispozici kyslík. V přilehlé restauraci jsou vybavení na požahání od medůz, ne na vyvrtnuté kotníky. Ale vědí, že v Lindosu jsou lékarny otevřené. Já už jsem uvařená z pobytu na slunci. Podle google je to do lekárny 10 minut. Nechávám Vandu na pláži, dávám jí peníze na lehátka a jdu do lekárny. Ta není daleko a dokonce mají i ty tejpy (rozdíl v ceně je "zanedbatelný" -  elastické obinadlo stojí necelé euro, tejpa eur skoro 12).

Cestou zpátky potkávám u auta Vandu. Že prý tam nebude ani náhodou. Chtěla zaplatit lehátka, ale obsluha ji tlačila furt jen do jednoho. Pak se dohadovali o stínu. Že údajně lehátko do stínu přesunout nejde - dokud o to samé nepožádala vedle paní s dvacetieurovkou pro obsluhu. To byl pro Vandu konec. Odpajdala se nahoru k parkovišti a vydaly jsme se směr pláž Pefkos.

K našemu překvagpení tambylo parkoviště plné. Zjevně dorazili v neděli i místní. I tak ovšem nebyla pláž plná a místo pod slunečníky se našlo bez problémů.

Vanda si zatejpovala nohu a šla to zkusit, zjistila ale že to i tak moc nejde. Zbytek odpoledne byla jen pod slunečníkem. I tak jsme tam vydržely asi do půl sedmé.

Doma už proběhlo jen klasické kolečko vykoupat - navečeřet a dát drink u bazénu před spaním.




Žádné komentáře:

Okomentovat