pátek 26. června 2020

Luční bouda - Výrovka

Předpověď počasí se tu každou chvíli mění a na dnešek byl hlášený déšť a dokonce i bouřky.Zašly jsme na snídani s tím, že uvidíme, co bude. Snídaně klasická (vajíčka, párky, salámy a sýry) dnes byla doplněná krupicovou kaší. Tu jsme neměly už dobře dvacet let! :)
Po snídani lilo jak z konve. Děláme, že nevíme a že za potopu může matka.
Po výměně batohu za suchý už můžeme vyrazit. Plánována je cesta Obřím dolem k Richterovým boudám a přes Výrovku zpět. Počasí ale nevypadá moc stále a měníme směr cesty s tím, že když nás dostihne bouřka, jsou chaty kousek od sebe a je kam se schovat, případně se můžeme otočit a vrátit.
Hned u Výrovky začínáme váhat, co dál. Nebese dost zatahuje, zvedá se vítr. Situaci konzultujeme s jedním dalším turistou, ten ale ví to samé,co víme my. Předpověď se furt mění. On svoji cestu do Špindlu vzdává.
My čekáme, co bude. Jdeme si sednout na Výrovku, objednáváme si borůvkový koláč a malinovku.  
Vítr je ještě větší. Vzdáváme to a jdeme zpátky. Přicházíme k boudě, Sněžka je celá pod mraky, ale začíná vykukovat sluníčko. Navrhuji krátkou okružní cestu ke Slezskému domu, Vanda už ale asi nechce. Vrací se na pokoj a já mířím na rašeliniště pro pár fotek.
Zbytek odpoledne odpočíváme. Vanda se původně holedbala tím, jak se bude učit na zkoušku,ale...
U večeře si na zítra zamlouváme jeden koláč jako dezert po večeři (nikdy na nás nezbude, všechno se sní už v poledne), probereme na recepci sprchu co neustále mění teplotu z ledové na horkou a jdeme spát. Zítra je zatím slibovaný déšť až na odpoledne. Budeme doufat.   




Žádné komentáře:

Okomentovat