neděle 1. listopadu 2015

Řím, den čtvrtý

Ráno to opět vypadalo na hezký den. V plánu nebylo nic, krom courání se ulicemi s tím, že je důležité se minimálně dvakrát courat kolem naší nejlepší zmrzlinárny ve městě...
Začaly jsme ve Vatikánu. Fronta do baziliky sv. Petra byla opět obrovská, hlavně asi díky našemu zdržení, které bylo vyvoláno snahou o zaplacení ubytování. Federika měla nefunkční terminál pro platby a tak jsme se pokoušely o platbu PayPal, což ale pro mne znamenalo navýšení limitu pro platby a chvíli to vzalo...
Z Vatikánu jsme se vydaly k Andělskému hradu, přes Andělský most k Piazza Nuova a fontáně čtyř řek, až k naší zmrzlinárně. Pak nazdařbůh do města a zpátky ke zmrlinárně. pokaždé šampaňská zmrzlina, doplněná vždy nějakou další dle volby (já poprvé karamelizovaný fík, podruhé višňová).
Cestou jsme potkaly tatínka s dítětem na ramenou, který neodhadl podchodnou výšku pod stromy a dítko krásně omlátil o větve. Když jsme s Vandou padly smíchy, nejraději by nás tenhle otec pohledem probodl, ale nepovedlo se a my přežily.
Další naší oblíbenou činností v Římě bylo usmívání se do cizích fotografií. Nicméně jsme obě břídilky, proti jedné stařence, která to udělala u fontány čtyř řek asi nechtěně, ale o to krásněji (povedlo se jí postavit se přímo před objektiv...)
Na Andělském mostě se Vanda projevila jako celý dědeček, když vymyslela důvod, proč se Tibera jemenuje Tibera (dle Vandiny verze celé město umíralo na tuberu, mrtvoly házelo do řeky a tak na počest mrtvým řeku pojmenovalo Tubera. Na zmírnění vyznění se pak název řeky změnil na Tibera...).
Po zmrzlině jsme se vypravily k fontáně de Trevi. Jaké bylo naše překvapení, že z fontány zmizela včera napuštěná voda, ale nezmizelo oplocení...
Další cesta vedla na Piazza de Venezia. Tam jsme přišly pomalu se západem slunce, který jsme pozorovaly z terasy. Na té jsme také počkaly na to, až slunce úplně zapadne, my si vyfotíme Koloseum osvícené ve tmě a pak dojdeme přímo ke Koloseu. pak už jsme se vypravily na večeři do námi oblíbené Stregy a pak domů.
Druhý den už nás čekal jen let zátky do Prahy...









Žádné komentáře:

Okomentovat