pátek 22. listopadu 2019

Shopping in the USA

Už dlouho jsme si říkaly,že by bylo výhodné zajet někdy na nákupy do států i jen tak, mimo dovolenou. A s levnými letenkami byl letos najednou ráj lidského konzumu na dosah.
Letíme z Berlína. Nejdostupnější způsob, jak se tam ráno na osmou dostat je auto. Parkujeme kousek od letiště, v dochozí vzdálenosti, na neplaceném parkovišti. Snad tam auto ještě po návratu najdeme :)
Na letišti snídáme hezky po německu plněný preclík a letíme do Londýna. Díky změnám letového řádu tu na Heathrow máme pět hodin čas. Ale naštěstí je to velké letiště a máme trochu zpoždění, takže se 5 hodin smrskává na tři. Trávíme je v letištním running sushi k naší plné spokojenosti (jen avokádové kousky si musíme objednat, ty k nám prostě po jezdícím pásu nedorazily ani jednou).
Vanda je mírně nespokojená, protože nám systém přiřadil místa na let z Londýna do uličky. Letadlo je v rozložení 3-3-3 a tedy dobré místo pro dvě není v podstatě možné získat. Vyfásly jsme sedadla B a C a systém se tvářil, že sedadlo A je obsazeno. Ale to by nebyla Vanda, aby se nesnažila měnit neměnitelné. U vstupu na gate tedy prosila o sedadlo u okýnka. K mé nelibosti, protože to bych zas seděla uprostřed já a to se mi nechtělo. Nakonec ale přišlo překvapení. Sedadlo u okna nebylo obsazené, letuška vtiskla nový lístek Vandě k oknu, mně nechala ten do uličky a ujistila nás, že máme k dispozici celou trojku sedadel. Ideální stav.
Vzhledem k tomu, jak brzy jsme vstávaly, jsem já odpadla hned po večeři a vlastně jsem celý devítihodinový let prospala. Vanda žila prý trochu déle, ale ne o moc. Před přistáním jsme ještě posvačily, na letišti jsme imigračního úředníka přesvědčily, že hodláme zase brzy odletět a vyrazily jsme na terminál 2, odkud jezdí metro do centra Chicaga. Platí, že lístek na metro z letiště stojí 5dolarů. Když siale člověk koupí celodenní jízdenku, je v její působnosti i cena jízdy z letiště. Ale náš hotel je v centru, všude dojdeme pěšky, tak jsme usoudily, že nemá smysl celodenní (dvoudenní) lístek kupovat. Platíme tedy 5 dolarů za jízdenku a jedeme s přestupem k hotelu. Ubytováváme se, Vanda má ještě sílu žertovat s recepčním o tom, že v Evropě je zima a tak se letíme ohřát do Chicaga a jdeme spát. Vypouštíme i večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat