sobota 23. září 2017

Podzimní Srí Lanka - přípravy na cestu


Letos se začínáme chystat nezvykle brzy. Odlet nám totiž trochu komplikují dvě věci. jednak já odjíždím v týdnu před odletem na služební cestu, jednak Vanda v tom samém období jede nahrazovat své budoucí zameškané praxe ve škole a bude tedy pomáhat zajišťovat adaptační kurz prváků. A protože tedy těsně před odletem nebudeme doma a nebude čas doladit poslední věci a vytisknout drobnosti jako jsou letenky a podobně, připravujeme se letos v předstihu.
Naše cesta také znamená, že nebudeme doma během voleb. Tím tedy odpadá můj problém koho volit... :)

No ale naše nepřítomnost doma v období před odletem a akčnost brzké přípravy znamená, že už teď můžeme poskytnout harmonogram letů pro ty, co rádi sledují flightradar :-D
Letos je překvapivě krátký a překvapivě přímý. Naše letenky na Srí lanku nejsou totiž tentokrát koupeny v chybovém tarifu, ale relativně běžně - v cenové akci letecké společnosti (7.800,- Kč na osobu)
Tudíž poletíme následovně:

6.10.2017 FZ 780 Praha - Dubaj 13:45 21:55
6.10.2017 FZ 551 Dubaj - Colombo 23:20 5:20
7.10.2017 FZ 551 Colombo - Mattala 6:15 6:55
26.10.2017 FZ 551 Mattala - Dubaj 7:45 11:15
27.10.2017 FZ779 Dubaj - Praha 8:10 12:50



Jakkoli jsme chtěly spíše poklidnou dovolenou s válením u moře, tak to zase nevyšlo :) Ale vyšetřily jsme poslední tři dny na koupání, což považuji za dostatečné. Protože jsem byla napomínána, že mapa je nutná, s uvedením zastávek a zajímavých míst, tak jsem se letos překonala a mapu vytvořila. K dispozici zde:

https://drive.google.com/open?id=1RIyt48rAdqjBJUzshL4e1kJOHzs&usp=sharing

Modrá jsou místa, kde máme plánovány noclehy, fialová jsou místa, která máme v plánu navštívit. Zobrazené cesty nemusí platit, spíše spojují místa pobytu - vzhledem k nejasnému stavu dopravních tras na místě netuším, kudy se budeme ubírat. Jen v okolí Elly a Kandy chceme použít vlak. Víc je ve hvězdách :)


Velkou pomocí při plánování cesty byl jednak cestovní itinerář mojí kolegyně, jednak hlavně cestovatelský blog http://www.katkacestuje.cz/p/sri-lanka-cestopis.html (tímto děkuji :))
.

Výsledek obrázku pro srí lanka NASA


Naše cesta je zajímavá ještě jednou věcí. Ubytování na Srí Lance není jen levné, ale je i nad očekávání hodnocené. Ubytování máme objednané přes booking.com a máme zabookované všechno ubytování s hodnocením vyšším, než 9, což se často nevidí. Jedinou výjimkou je hotel v Dubaji, ten má hodnocení pod devět :-D
Je to docela zábavná drobnost. Jsme tedy zvědavé, zda hodnocení odpovídá realitě :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat