pátek 23. června 2017

Předletní Itálie - Poslední den u jezera

Ráno po snídani jsme si sbalily, tašky opět nechaly u recepce a vyrazily znovu k jezeru na poslední koupání (Vanda). Můj plán byl se už nesmažit, ale projít se po promenádě kolem jezera. Jenže – Vanda si lehla na pláž, kde v tu chvíli nikdo nebyl, já si zatím na chvíli sedla do stínu o kus dál.
Pak se ovšem strhlo divadlo. Na prázdnou pláž dorazila rodinka – dítě vběhlo oblečené do vody a hned Vandě u hlavy. Pak za ním do vody vlezla oblečená i matka. Dítě začalo házet kameny po matce. Ta ho nechala. Po chvíli vlezla oblečená do vody i další žena a vesele se všichni koupali kousek od Vandy, pořvávali a vůbec se chovali dost podivně. Třetí žena do toho hrála scénky  typu „nejdu pro ten kyblíček do jezera, umokřila bych si sukni“. Po nějaké chvíli ale svoji dlouhou bavlněnou sukni vyměnila za dlouhou riflovou zjevně koupací sukni a šla se koupat taky. No zábava na celé dopoledne. O plavání asi nikdy neslyšeli, protože hlavně v té sukni se na to nedalo ani pomyslet. Úplně jim chyběla potřeba osobního prostoru a neměli problém s tím, že skáčou Vandě po hlavě, nebo že by to Vandu mohlo obtěžovat. Kdepak. Z celé volné pláže se jim prostě líbilo u Vandy.
Po nějaké době jsme se pak sebraly, v hotelu si vzali věci, Vanda se převlékla z plavek a vrátila „poloukradený“ ručník na pláž a vypravily jsme se se zastávkou na zmrzlinu na vlak. Pak jsme v Milánu jen přesedly do autobusu na letiště a na letišti do letadla. Když jsme všichni nastoupili, pilot nám řekl, že nemůžeme letět kvůli bouřkám nad Alpami a že nejdříve poletíme asi za hodinu. To se ukázalo, jak všímavá Vanda je – už u brány mi říkala, že je hodně letadel zpožděných a že zpoždění budeme mít taky. A měla pravdu, stála všechna letadla.
Nakonec se ale nečekalo celou hodinu, asi jen půl. Pak už jsme měli povoleno odletět.






Žádné komentáře:

Okomentovat