pondělí 28. října 2013

Přípravy vrcholí, mírné změny programu dovoleny

Tak pomalu balíme...
Ne, že by se vše obešlo bez komplikací. Zatím největší komplikací je moje zranění kolene, které se ale pomalu po 14 dnech už začíná lepšit a tedy vidím budoucnost v trochu růžovějších barvách...
Začínáme dávat na hromadu získané informace, mapy a zjišťovat cesty z letišť do center a naopak. A začínáme přemýšlet co nutně zabalit a bez čeho se obejdeme.
(Odkazy na weby jsou tu i pro nás, kdyby byly náhodou potřeba...)

Dnes jsem pořídila lístky na autobus z letiště na Manhattan. Bus mi nakonec přišel jako nejjednodušší způsob dopravy
http://www.coachusa.com/olympia/ss.newarkairport.asp

(dál budeme pokračovat metrem, permice na 7 dní za 30 dolarů)
http://www.mta.info/metrocard/mcgtreng.htm#jfk10trip

Koupena vstupenka na Empire State Building. On-line nákup prý nese možnost přeskočit frontu...vstupné 27 dolatů na osobu a už i Vanda je dospělá (také si začínám zvykat na "věčný" poplatek u všeho ve výši 4 dolary...). Zastávám názor, že NY pass nepotřebujeme.
http://www.esbnyc.com/

Zamluven návštěvní čas v památníku 9/11.
http://www.911memorial.org/

Změna nastala ohledně Washingtonu. Najednou mi přišlo líto se tam nekouknout. Takže jsem změnila názor (s vědomím, že jsem vesele nechala pláchnout dvě zpáteční jízdenky za čtyři dolary, abych později mohla koupit ty samé za téměř 50 dolarů).
http://us.megabus.com/

A na závěr úspěšného dne jsem přebookovala hotel B2 v Miami, což mi ušetřilo mrzkých 10 dolarů (zlevnil, což je jediná změna v ceně hotelů, ze všech rezervovaných - v ostatních případech ceny rostou a hotely nemají volná místa, tedy osobně doporučuji rezervovat vždy co nejdříve...)
Doprava v Miami je snad snazší, než v NY. Jen mám problém zapamatovat si, která část je zdarma, protože se to všechno jmenuje skoro stejně (metrorail, metrobus, metromover...)
http://www.miamidade.gov/transit/home.asp

V hranatém google provedení, by měla cesta být více, než 20 tisíc km, obrazově:



Pro šťouraly (a že jich známe...), je zde i mapa Bermudského trojúhelníku:

Z toho vyplývá, že v neděli (tedy v den nalodění), pak celý další den a ještě kousek večera či noci lze čekat nečekané :)


Žádné komentáře:

Okomentovat